Wat is het nut van content marketing?

Content marketing – het publiceren van artikelen die over de voordelen van producten gaan zonder “hard sell” – kan enorme voordelen voor uw bedrijf en uw merk opleveren, maar moeten wel vergezeld gaan van realistische verwachting over tijdsbestek en resultaten. Als u op zoek bent naar een manier om uw producten onmiddellijk te verkopen, bent u beter af met een PPC (pay per click) campagne en een goed ontworpen verkoop pagina (landing page).

Gebruik Content Marketing als u op zoek bent naar:

  • Trigger – Content Marketing werkt het beste op de lange duur, en is dus nuttig voor bedrijven die lange verkoop cycli hebben. Door het publiceren van artikelen op websites van derden of het toevoegen van nieuwe content aan aan uw eigen website, worden klanten steeds aan uw oplossingen herrinnerd.
  •  Publiciteit – Door het creëren van nieuwe content kunt u nieuwe doelgroepen bereiken, kunnen artikelen extern worden gepromoot en kunt u uw artikelen ook publiceren op andere websites..
  •  SEO – Content Marketing kan ook worden gebruikt voor het verbeteren van de positie van uw website in zoekresultaten in Google, zodat klanten die op zoek zijn naar oplossingen veel makkelijker uw website kunnen vinden.

De nieuwste strategie omvat de creatie en de promotie van  Infographics. Infographics  visualiseren informatie, en geven data en feiten op een grafische manier weer. Andere websites nemen de infographic over op hun eigen sites en linken terug naar de oorspronkelijke bron op uw website.

Dit zijn slechts 3 belangrijke voorbeelden van hoe Content Marketing voor uw bedrijf kan werken, maar in feite zijn er vele manieren om voordelen te halen uit deze vorm van marketing.