Wat is het beste TenCate Gras?

TenCate is marktleider wat betreft de productie van synthetische vezels en onderdelen die worden gebruikt voor de productie van kunstgrasvelden. Veel mensen denken dat TenCate een merk is van het eindproduct kunstgras, maar dat is niet het geval. TenCate levert de materialen aan producenten die het uiteindelijke product maken. Zie ook deze video clip over hoe TenCate de Amerikaans markt opgaat:

In Nederland worden TenCate componenten onder andere gebruikt door:

  • Royal Grass
  • GreenFields (Preferred partner FIFA)
  • Edel Grass (Preferred partner FIFA)

evolutie-van-kunsgras

TenCate is een Nederlands bedrijf, en dat heeft natuurlijk tot gevolg dat veel andere Nederlandse bedrijven in het voetspoor volgen zoals ook MySpeed, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in video ontwikkeling.

Over de hele wereld hebben Nederlandse kunstgrasvelden en ontwerpers van speelvelden een uitstekende reputatie. Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met ontwikkeling, productie en installatie van kunstgras sportvelden zijn duidelijk favoriet bij organisaties als UEFA en FIFA.

Nederland loopt voorop als het gaat om kunstgras.

In 2012 introduceerden TenCate en GreenFields een nieuw innovatief kunstgras systeem genaamd GreenField MX. Dit systeem is geïnspireerd door de natuur en zal de manier waarop spelers kunstgras ervaren, drastisch veranderen.

GreenFields® MX is in een klasse apart en kan zelfs niet worden vergeleken met eerdere generaties kunstgras. Dit speelveld wordt vervaardigd uit 28 soorten vezels, een mix van korte en lange vezels, net zoals bij natuurgras. De vezels staan verder uit elkaar in het tapijt, en ze zijn vervaardigd uit polyethyleen, een stof die zachter en vriendelijker is voor de huid. Deze velden worden uitgelegd met rubbergranulaat en zand.

De combinatie van de vezels en de opvulling zorgt voor een comfortabel speeloppervlak, en zelfs slidings vormen geen probleem meer. Want omdat er voldoende ruimte zit tussen de kunstgrasvezels, zinken de noppen diep weg in het oppervlak, waardoor er minder druk komt op de gewrichten van de spelers en kan de voet eerder en gemakkelijker onder de bal geplaatst worden.

TenCate heeft al in een vroeg stadium ingezien dat als het bedrijf succesvol wil blijven, de nieuwe beschikbare mobile online applicaties optimaal benut dienen to worden. Hierin zijn ze ook erg sterk hetgeen de successen in Amerka ten goede komen!

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat kunstgras meer en meer te zien zal zijn in het voetbal en bij vele andere sporten. TenCate staat ook bekend om een goed sociaal ondernemingsklimaat.

Zie ook dit interview met Jo Parfit over hoe zij een carriere wist op te bouwen met het schrijven van boeken.