Twitter vs Facebook vs Linkedin

Breng nieuws over uw bedrijf niet naar buiten zonder de tijd te nemen om het te optimaliseren voor de marketing van uw bedrijf via de sociale media. Die extra inspanning zal meer betrokkenheid van klanten genereren en uw bedrijf ten goede komen.

Facebook

Facebook is een storytelling medium. Om de beste betrokkenheid te bereiken, moet u met uw lezers in contact komen. Dit kan door ze te laten lachen, hen iets nieuws te leren, of ze het idee te geven dat ze ergens bij betrokken zijn.

Door Facebook is er meer nadruk komen te liggen op visuals. Voeg dus zowel tekst als afbeeldingen toe in uw posts. Hoge-resolutie foto’s van uw producten en diensten, uw teamleden of uw klanten kunnen allemaal bijdragen aan de betrokkenheid van uw lezers. U kunt ook korte video’s toevoegen, die zijn ideaal voor demo’s en interviews. Gebruik tekst voor context en moedig lezers-feedback aan.

twitter-vs-facebook

Twitter

Omdat nieuws via Twitter maximaal 140 tekens kan omvatten, moet het duidelijk, aantrekkelijk en to-the-point te zijn. Communiceer uw nieuws kort en bondig door het als een lijst of een how-to-do te presenteren, bijv. “Vijf strategieën voor XYZ.”

Kijk naar hashtags die “trending” zijn (aan de linkerkant van uw Twitter-feed). Als ze betrekking hebben op uw verhaal, neem ze dan op in uw tweet voor meer bereik. Als u een bijeenkomst of een online event organiseert, maak dan een event-specifieke hashtag voor de deelnemers zodat ze er gelijktijdig over kunne twitteren.

LinkedIn

De focus op de zakenwereld maakt LinkedIn het meest ideale kanaal voor nieuws uit handel en industrie. Nieuw zakelijk talent, nieuwe producten en diensten kunnen  online makkelijk gedeeld worden via persberichten.

LinkedIn maakt het mogelijk dat bedrijven hun status updaten om zich te richten op specifieke doelgroepen, zodat uw nieuws het eerst de relevante stakeholders bereikt. U kunt ook video’s en graphics toevoegen om uw nieuws interactiever en aantrekkelijker te maken.