Peter Sadelaar-Gelria: Kwaliteit zit in ons DNA

Peter Sadelaar is eigenaar van Gelria Pakking, de bekende producent van pakkingen en afdichtingen voor industrieel gebruik. Hoewel veel ondernemers de economische crisis aanwijzen voor achteruitgang, heeft de Gelria eigenaar niets te klagen. Zijn bedrijf groeit. Ik had een gesprek met Peter Sadelaar over het belang van kwaliteit in relatie tot de groei van het bedrijf.

Pakkingen of afdichtingen zijn belangrijk onderdelen van veel industriële producten, ze voorkomen dat gassen en/of vloeistoffen gaan lekken. De meeste mensen denken over pakkingen als noodzakelijk kwaad, maar juist deze onderdelen leveren een belangrijke bijdrage in productieprocessen en dit zal bedrijven veel geld besparen.

Je mag en kunt het belang van de kwaliteit van een pakking niet onderschatten, zegt Peter.

Gelria bestaat al meer dan 80 jaar en bijna 30 jaar onder leiding van Peter Sadelaar. Al deze jaren is Gelria betrokken geweest bij het ontwerp, de fabricage en de wereldwijde levering van een breed scala aan pakkingen voor de industrie De ervaring en kennis van het personeel van het bedrijf maakt dat ze in staat zijn om kwaliteit producten te fabriceren en deze tegen de overeengekomen prijs op tijd te leveren.

Sadelaar is er trots op dat onder zijn leiding het klantenbestand aanzienlijk gegroeid is. Mensen doen graag zaken met een bedrijf waarmee ze een zekere band van vertrouwen hebben, en verwijzen anderen daar ook naar. Wij richten ons op het opbouwen van lange termijn relaties en het inspelen op de wensen van onze klanten. Dat  leidt tot loyale klanten. Peter zegt dat de belangrijkste focus van Gelria ligt op kwaliteit en levertijden. Wij streven er naar op tijd en de afgesproken producten te leveren.

Wij houden ons aan ons woord. Lukt het niet dan nemen we contact op met de klant want we willen niet dat onze klant moet wachten met hun productie, omdat onze pakking nog niet klaar is. Om dit te  garanderen werkt Gelria nauw samen met bedrijven uit de hele wereld maar voornamelijk uit Europa. Deze toeleveranciers worden voortdurend getoetst op kwaliteit, de betaalbaarheid en beschikbaarheid van hun producten.

We doen er alles aan om klanten te voorzien van de allerbeste oplossing. Wij beoordelen onze leveranciers op dezelfde manier waarop we zelf beoordeeld wensen te worden. Een grote stap op weg naar groei van het bedrijf was het verkrijgen van een ISO- certificering. Sinds Gelria dit certificaat in 2010 kreeg, is de omzet gegroeid Uiteraard is in dezelfde tijd ook flink geïnvesteerd in productieapparatuur en in de controle van het productieproces. Vooral de kwaliteit van het personeel, maar ook de kwaliteit van halffabricaten en gereedschappen zijn de belangrijk om de betrouwbaarheid en de reputatie van de Gelria producten en diensten op niveau te houden. Kwaliteit heeft altijd in het Gelria DNA gezeten. Het zit in het familie erfgoed. Ik handel, als derde generatie naar de primaire principes, aldus Peter Sadelaar. Gelria kent bijna geen personeelsverloop. Mensen blijven graag bij Gelria werken  omdat ze zich gewaardeerd weten.

Herken en waardeer je medewerkers en zeg dank je wel. Zeg het vaak en op verschillende manieren. En mocht je het gisteren vergeten zijn, zeg het dan morgen, vervolgt Peter. Geen wonder dat zijn team snel op situaties inspeelt, behoorlijk resultaatgericht is, en werkt voor een optimale klantervaring. Als je in staat bent een positieve cultuur te bouwen zal dit je helpen je bedrijf te laten groeien.

Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe Peter de lunchpauze tussen zijn werknemers doorbrengt, en niet alleen  over zaken of het bedrijf praat, maar laat blijken dat hij echt geïnteresseerd is in hun leven en hun  mening. Dit zie je niet al te vaak en ik was echt onder de indruk.