MySpeed-Bespaar Tijd door Online Videos te Versnellen

Feit is dat tegenwoordig bijna iedereen, van student tot zakenman, heel veel video’s, webinars, nieuwsprogramma’s en lezingen online bekijkt. Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we kwijt zijn aan dit soort dingen. We hadden deze tijd ook kunnen en moeten gebruiken om productiever te zijn. Wat ons eigenlijk alleen maar interesseert  is de essentie van deze video’s en lezingen.

Enounce_toolbar

Onlangs ontdekte ik nieuwe software genaamd MySpeed die je in staat stelt versneld online video’s te bekijken, zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. Ik heb een paar weken geleden de 7-dagen gratis trial-versie gedownload om de software te testen, en ik was echt verbaasd over hoe het werkt.

Het is duidelijk een time-saver. Nu kon ik webinars zien in ongeveer de helft van de tijd die ik daarvoor kwijt was. Nu kan ik meer zaken bekijken in minder tijd.

Je kunt ook de snelheid van de video vertragen tot 0.3x normaal. Dit kan je helpen informatie beter in je op te nemen of notities te maken. Bij lagere snelheid, kun je duidelijk elk woord horen dat gezegd wordt en dat komt goed van pas bijvoorbeeld bij deze Amerikaanse college video’s en webinars. Door het verlagen van de snelheid kun je ook meer genieten van slow motions van jouw favoriete sporten. Wat een ervaring.

MySpeed is alleen geschikt voor sites die Flash gebruiken om video’s af te spelen zoals Youtube. Het is een geweldige manier om snel langs delen van een video te gaan die je  onbelangrijk vind. Ik had geen besef van de traagheid van de video’s die ik keek en de tijd die ik daarmee kwijt was, totdat ik deze software probeerde.

Je kunt 5 keer sneller door de video’s, al adviseer ik nieuwelingen eerst 1.5x tot 2x sneller te gaan om te wennen aan het tempo. Zodra je de smaak te pakken hebt, kun je verhogen tot de gewenste snelheid. Het grote verschil met het eenvoudig versneld afspelen is dat je met versnelde weergave in het geheel geen geluidskwaliteit verliest.

Het vermindert het “chipmunk effect” dat je meestal krijgt als je video’s versneld afspeelt, waardoor je deze niet goed in je op kunt nemen met als gevolg dat je niet verwerkt wat je net hebt gehoord. Ik was behoorlijk onder de indruk van hoe snel de toonhoogte zich aanpaste als je de snelheid verhoogde.

Extra bijzonder is dat de schuifbalk automatisch op je scherm verschijnt wanneer je een video bekijkt op je web browser. Het heeft een zeer eenvoudige gebruikersinterface. Binnen een minuut heb je het in de gaten.

Er zijn twee versies verkrijgbaar van deze software, MySpeed voor $30, en MySpeed Premier voor $100. De Premier versie heeft een extra functie zodat je video’s kunt opslaan en ze later offline kunt bekijken. MySpeed is verkrijgbaar voor Windows en Mac.

Als je deze software wilt testen, gebruik dan de gratis proefperiode om te zien hoe handig deze software is in het besparen van je tijd zonder afbreuk te doen aan je leerproces.

Je kunt er zoveel van leren. Door webinars, lezingen en andere video’s sneller weer te geven kunt je meer informatie te verzamelen in minder tijd.
Bekijk vooral bovenstaande video demo over hoe MySpeed werkt.