Mobiele Website Tips voor uw Bedrijf

Vandaag de dag bestaat er geen twijfel meer over dat elk bedrijf niet alleen een website moet hebben, maar ook een “mobiel-vriendelijke” website die volledig toegankelijk is voor hun mobiele bezoekers. Traditionele websites werden gebouwd om te functioneren op desktopcomputers, en niet op kleine mobiele apparaten met veel minder rekenvermogen.

Hoeveel mensen kent u die tegenwoordig op het internet surfen met hun mobiele apparaten? Waarschijnlijk zal het antwoord zijn “veel.” Maar wat gebeurt er als ze op uw site komen, en het  duurt een eeuwigheid om deze te laden? Ze vertrekken!

Met in feite miljarden mobiele abonnees over de hele wereld, moet elk bedrijf  ervoor zorgen dat mobiele klanten geen problemen ondervinden als ze willen ontdekken of wat ze nodig hebben op uw website voorkomt.

Als ondernemer kunt u zich af vragen wat u precies moet doen om een mobiele versie van uw website te maken. Hoe werken ze? Welke content moet worden toegevoegd? Welke inhoud moet worden geschrapt? Hoe moet het daadwerkelijke ontwerp eruit zien?

Zo zijn er veel vragen die beantwoord zullen moeten worden als u een betrouwbare, volledig functionerende mobiele website wilt hebben die u zal helpen een breder en doelgericht publiek te bereiken. Het gaat er niet alleen on uw klanten te bereiken, u moet ook uw reputatie vestigen en waarborgen!

Hieronder vindt u 10 Tips voor mobiele websites. Deze tips kunnen u helpen ervoor te zorgen dat uw website altijd toegankelijk zal zijn voor al uw mobiele klanten en potentiële klanten:

1. Gebruik Alleen Functionele Content.
Bij het maken van een mobiele website moet u als eerste bepalen welke inhoud er in moet staan. U moet zich dus afvragen wat voor soort informatie de mobiele bezoeker nodig heeft bij een bezoek aan uw website. Meestal zijn mensen die lokale zakelijke websites bezoeken benieuwd naar basisinformatie zoals uw adres, telefoonnummer, openingstijden, menu, en dat soort dingen. Overlaad uw mobiele site niet met een hoop onnodige content en afbeeldingen. Zorg ervoor dat mobiele bezoekers de informatie die ze nodig hebben snel en gemakkelijk kunnen vinden, anders zullen uw site verlaten om nooit meer terug te keren. Bewaak dus uw merkwaarde en bedenk ook dat in’t algemeen uw klanten duurzaamheid waarderen!

2..Ontwerp Uw Lay-out Zorgvuldig.
Over het algemeen duurt het langer om mobiele webpagina’s te laden dan de traditionele desktop-webpagina’s. Beperk daarom het aantal pagina’s op uw mobiele site om “slow loading”te voorkomen.  Bij het ontwerpen van de lay-out van uw site moet u ook verwarring voorkomen. Zorg gewoon voor een lay-out die gemakkelijk te navigeren is en waar uw bezoekers op simpele wijze de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

3. Lege Ruimte Is Goed.
Uw mobiele webpagina’s moeten voldoende lege ruimte hebben, en het is echt niet nodig om een heleboel informatie in uw pagina’s te proppen. Houd uw pagina’s daarentegen schoon door kleine stukken lege ruimte te laten, die de leesbaarheid ten goede komen en uw bezoekers gemakkelijker laten navigeren naar verschillende pagina’s.

4. Landing Pages Moeten Eenvoudig Zijn.
Er is niets vervelenders dan het wachten op het laden van een webpagina, en dit geldt met name voor mobiele apparaten. Houd uw ‘landing pages’ kort en bondig. Vermijd het gebruik van extra programma’s die uw site vertragen, zoals Flash en Java. U kunt misschien een paar beelden gebruiken, maar vermijd het gebruik van te veel afbeeldingen omdat deze de laadtijd vertragen.

5. Zorg Voor Ontwerp Geschikt Voor Diverse Browsers En Apparaten.
Dit is cruciaal bij het bouwen van een mobiele website. Om uw bezoekers het best van dienst te zijn, moet u ervoor zorgen dat de mobiele versie van uw website te gebruiken is op alle internet browsers. Bovendien moet u er zeker van zijn dat uw mobiele website te bekijken is op alle mobiele telefoons. Installeer een test-apparaatje om te bepalen of uw mobiele site volledig compatibel is.

6. Zorg Altijd Voor Sociale Media Iconen.
Een geweldige manier om uw online aanwezigheid te vergroten en om uw investeringen terug te verdienen, is het opnemen van sociale media iconen in uw mobiele website. Hierdoor kan uw bezoeker snel switchen naar uw sociale media profielen, rechtstreeks vanaf uw mobiele site. Tegenwoordig hebben mensen vaak haast bij het surfen op het web. Door hen dus gemakkelijk toegang te verlenen, maakt u het voor hen ook eenvoudig “Like” aan te klikken op Facebook of “Volg” op Twitter zodat ze in verbinding kunnen blijven met uw bedrijf.

7. Gebruik Mobiele ‘Redirects’.
Zodra uw mobiele website klaar is, moet u op uw vaste website gebruik maken van een ‘script redirect’. Een ‘script redirect’ zal aangeven wanneer een bezoeker van uw website gebruik maakt van een mobiel apparaat en zal de bezoeker vervolgens doorverwijzen naar de mobiele versie van uw site in plaats van uw oorspronkelijke site.

8. Zorg Voor Oorspronkelijke Site Link.
Soms is een bezoeker van uw mobiele website op zoek zijn naar informatie die niet is opgenomen in de mobiele versie van uw website. Daarom is het een goed idee om te zorgen voor een link naar de “volledige versie” van uw website voor mensen die meer informatie willen.

9. Gebruiksgemak Moet Topprioriteit Zijn.
Zorg dat uw mobiele site geen gebruiksproblemen oplevert zoals de grootte van de links en de buttons. Deze links en buttons moeten groot genoeg voor uw bezoekers om ze te gebruiken zonder een probleem op een mobiel apparaat op te leveren. Wees ook voorzichtig met de hoeveelheid tekst op uw mobiele site. Kunnen bezoekers de informatie vinden die ze nodig hebben zonder door een hele hoop extra tekst te moeten spitten?

10. Zorg Overal Voor Eenduidige Branding.
Het is zeer belangrijk om de uitstraling van uw mobiele site in overeenstemming te laten zijn met uw oorspronkelijke website en alle andere onderdelen van uw marketing. Hoewel het aan te raden is dat u een kleinere, meer mobiele versie van uw oorspronkelijke site maakt, kunt u beter niet uw ontwerp en uw kleurenschema veranderen. Branding bouwt vertrouwen en maakt uw bedrijf en producten gemakkelijk te identificeren. Als u een volledige herziening wilt van een site, verander dan alles.

Het gebruik van mobiele telefoons is explosief gegroeid en zal de komende jaren zeker niet verminderen. Als ondernemer ziet u waarschijnlijk veel van uw klanten dagelijks met hun mobiele apparaten op het internet surfen.

U kunt voor lokale klanten, maar ook voor potentiële nieuwe klanten, goed zichtbaar blijven door de presentatie van uw bedrijf ook mobiel te maken. Het ontwikkelen van een mobiel-vriendelijke website lijkt misschien een moeilijke taak, maar wanneer dit correct gedaan wordt, is het de beste stap die u kunt zetten voor de toekomst van uw lokale bedrijf.