LinkedIn Tips voor uw Business

LinkedIn-tipsEen actief LinkedIn-profiel is tegenwoordig een must voor alle bedrijven, zowel grote als kleine. LinkedIn is uitgegroeid tot het nummer 1 online portal waar professionals en collega’s elkaar weten te vinden om waardevolle informatie te delen.

Op het eerste gezicht kan LinkedIn een beetje overweldigend lijken, omdat er veel verschillende functies verbonden zijn aan dit robuuste social media platform. Maar met wat toewijding en volharding kan uw bedrijf veel aandacht krijgen als het LinkedIn optimaal weet te gebruiken.

Hier zijn enkele tips om u op te weg te helpen naar een krachtig LinkedIn profiel.

1. Vul uw profiel volledig in – Neem de tijd om elk veld in te vullen, en besteed er aandacht aan. Voeg altijd een foto toe of op zijn minst een bedrijfslogo. Mensen houden ervan om te zien met wie ze te maken hebben en zo geeft u uw bedrijf een gezicht. Gebruik bij het invullen van uw profiel zoveel mogelijk trefwoorden. Dit zal anderen in staat stellen gemakkelijker met u in contact te komen als ze op zoek zijn naar mensen in uw branche.

2. Zet een Bedrijfspagina op bij LinkedIn – Zelfs als uw bedrijf alleen uit u zelf bestaat dient u een paar minuten te besteden aan het creëren van uw bedrijfpagina. Dit is gratis, er is dus niets dat u kan weerhouden en u kunt er uw voordeel mee doen. Een bedrijfspagina zal uw geloofwaardigheid vergroten en u helpen in contact te komen met andere gelijkgestemde individuen op LinkedIn.

3. Zorg dat al uw medewerkers ook op LinkedIn komen – Vraag uw medewerkers om LinkedIn accounts te openen onder hun eigen naam, met uw bedrijfsvermelding als hun werkomgeving. Vraag hen dan om elkaars pagina’s, evenals uw bedrijfspagina, te volgen om zodoende een sterk netwerk met betrekking tot uw bedrijf te creëren.

4. Voeg u bij groepen en participeer – Een van de beste eigenschappen van LinkedIn is het aantal groepen waartoe u uitgenodigd kunt worden. Wat uw specifieke vakgebied ook mag zijn, er is altijd wel een groep voor u bij. U kunt zich aanmelden voor vakgebied of specifieke locatie. Is er een betere manier om te netwerken met andere lokale ondernemers dan via een plaatselijke groep? Neem wat tijd om in contact te komen met lokale ondernemers in uw omgeving. Dit kan zo simpel zijn als het beantwoorden van vragen of het geven van advies. Wees gewoon actief, professioneel en vriendelijk. Dit zal uw betrouwbaarheid als lokale professional in uw branche versterken. Het is echter zinloos het grootste deel van uw tijd te besteden aan het promoten van uw bedrijf. Het is goed om te noemen wie u bent en wat u doet, maar probeer het daarbij te laten.

5.  Zorg ervoor dat uw profiel is ingesteld op Public/Openbaar – Als u probeert om leads voor uw bedrijf te genereren dan is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw profiel is ingesteld voor het publiek. Een prive-profiel maakt het veel moeilijker voor mensen om u te vinden, en dit is het laatste wat u wilt.

6. Geef en ontvang Aanbevelingen – Een manier om uw talenten en vaardigheden te laten zien is het aanbevolen worden door anderen. Stuur gewoon een verzoek aan mensen die bij u in het verleden hebben gewerkt of nu doen, en vraag hen om het aanbevelingsformulier in te vullen. U krijgt een kans om dit goed te keuren voor dat  het een deel van uw openbare profiel wordt. Doe hetzelfde ook voor een ander. Aanbevelingen zijn belangrijk omdat mensen zich vaak meer op hun gemak voelen als ze met iemand werken die een heleboel positieve beoordelingen kan laten zien.

7 Gebruik LinkedIn Events – LinkedIn heeft een geweldige feature, genaamd “Events”. Met deze functie kunt u een evenement organiseren of bijwonen waarvoor u bent uitgenodigd. Een evenement organiseren is een prachtige manier om potentiële klanten te ontmoeten, en een nog betere manier om uw bedrijf en uw specifieke vakmanschap te laten zien.

8. Deel uw content op LinkedIn – Als u een blog heeft en op zoek bent naar een betere manier om meer lezers te krijgen, dan is LinkedIn het antwoord. Via LinkedIn kunt u uw content delen met uw volgers, en ook met alle groepen of forums waar u misschien deel van uit maakt. Controleer altijd of de inhoud die u deelt uw eigen content is. Dit proces net zo eenvoudig als het maken van een backlink naar uw blog.

9. Vragen en Antwoorden – Er zit een kopje op LinkedIn genaamd “Antwoorden”. Deze kunt u vinden onder de tab ‘More’. Dit is een van de best bewaarde geheimen op LinkedIn. Dit gedeelte alleen al is een geweldige manier om geloofwaardigheid gezag, status en vertrouwen op te bouwen. Er zijn altijd veel vragen die beantwoord moeten worden, en het zijn allemaal vragen van andere LinkedIn-leden, leden die mogelijk op zoek kunnen zijn naar uw product of diensten. Probeer maar eens een vraag per dag te beantwoorden en u zult zult zien dat u zo telkens meer potentiële leads gaat bereiken.

10. Wees constant – Zoals bij alle sociale media platforms, moet u actief en betrokken blijven bij uw LinkedIn-account. Een keer per maand iets schrijven zal u niet verder helpen. Maak wat tijd vrij om ervoor te zorgen dat al uw sociale media platforms correct worden beheerd en zorg voor een frisse, unieke content die ook met regelmaat wordt geplaatst.

LinkedIn is een zeer waardevolle online bron voor lokale bedrijven die op zoek zijn naar meer uitstraling en meer online klanten. Het verzorgen van een goede online aanwezigheid is cruciaal, en LinkedIn is een van de vele manieren die u kunnen helpen bij het verstevigen van de naam van uw bedrijf. Hoe dit platform echter gebruik moet worden als marketinginstrument, is voor de meeste ondernemers erg onbegrijpelijk.

Heeft u hulp nodig bij het opzetten of beheren van uw LinkedIn-profiel?

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van contacten tussen lokale bedrijven hier in uw omgeving en lokale consumenten door het opzetten van een sterke aanwezigheid binnen de sociale media. Neem gerust contact met ons op voor een gratis advies zonder enige verplichting!