Hoe kun je Fake Screenshots maken

Geloof niet alles wat je op het internet ziet omdat screenshots gemakkelijk worden vervalst. Soms zijn deze nep-beelden alleen maar voor de fun – bijvoorbeeld als jij je foto op de cover van TIME magazine zet, maar soms kunnen ze misleidend zijn.

Mijn favoriet is Wall Machine – een service die je nep screenshots van Facebook muren laat maken en van andere Facebook-gerelateerde activiteiten – zoals X is nu een vriend van Y of Z veranderde hun relatie status op Facebook. Elk deel van dat screenshot kan worden aangepast met inbegrip van de gesproken tekst en de profiel foto’s en je kunt zo veel reacties op een Facebook-bericht hebben als je maar wilt.

Met een andere dienst – IFakeText – kun je screenshot afbeeldingen van SMS-berichten maken, en die uitgewisselen op een iPhone. Voer de tekst van het SMS-gesprek in een passend formaat en voeg de screenshot toe.

Ik hou ook van Fake Tweet Builder voor het maken van screenshot beelden bij Twitter gesprekken die al dan niet hebben plaatsgevonden. De screenshots van de individuele tweets lijken heel echt, en je kunt ook nog de profielfoto’s aanpassen, de naam van de Twitter-klant en hoe vaak een bepaalde tweet is gere-tweet.

Met Ticket-o-Matic kunt je boarding passes van elke populaire luchtvaartmaatschappij printen, Fodey genereert krantenknipsels, terwijl Expense Steak PDF-bonnen maakt van een restaurantbezoek of van kantoorbenodigdheden voor een bepaald bedrag. Wanneer je deze rekeningen afdrukt op papier zullen ze echt lijken, maar er is weinig kans op misbruik omdat er oude datums op staan.
Ten slotte, als een webformulier het verplicht stelt om het adres of het telefoonnummer in te vullen, gebruik dan deze website om willekeurige data te genereren om in dat formulier in te voeren.