Hoe bereik je nieuwe markten: “Going Green”

Zoekmachine optimalisatie, responsive design, het gebruik van infographics – dat zijn allemaal musts voor bedrijven, maar onderschat niet de kracht van “groene marketing”. Klanten, of ze nu meubels kopen of op zoek zijn naar een nieuwe SEO-manager, willlen tegenwoordig graag eco-vriendelijke bedrijven ondersteunen. Er zijn echter veel bedrijven die eigenlijk best veel groene dingen doen, maar dit niet kenbaar maken. Je kunt kiezen voor cloud storage, maar je kunt dit natuurlijk ook presenteren als een groene inspanning.

Voor bedrijven met een beperkt budget, betekent dit niet dat ze zwaar hoeven te investeren in groene ontwikkelingen. Misschien zijn al gratis of bestaande duurzame opties maar zorg dan wel voor wat marketing power. Veel bedrijven zijn al eco-vriendelijk bezig, maar hun klanten weten niets hierover. Hier zijn enkele goede mogelijkheden voor u ter overweging.

Cloud Storage

Cloud storage is een win-win situatie voor iedereen. Het vermindert drastisch het gebruik van papier (wat klanten zullen waarderen), terwijl het ook dubbel werk zal verminderen, waardoor meer telewerken mogelijk wordt en zorgt ervoor dat alle medewerkers op eenzelfde lijn komen te zitten. Zelfs het ministerie van Defensie is verhuisd naar de cloud, en meer bedrijven volgen dit voorbeeld.

Cloud storage is gratis tot een bepaalde hoeveelheid data, maar zelfs met betaalde cloud-opslag is het veel goedkoper dan papieren exemplaren. Het is ook veiliger, omdat gevoelige informatie niet hoeft worden achtergelaten in archiefkasten of op bureaus. Als je wilt pronken met statistieken over jouw papier besparende manieren, maak dan bekend hoeveel bomen jouw bedrijf vorig jaar heeft gered door cloud storage.

Recycling programma’s

Vooral in stedelijke gebieden is recycling eenvoudig. Misschien heb je al gekleurde afvalbakken op kantoor staan, maar als je een stagiair een recycling programma laat opzetten, kun je veel nieuwe klanten aantrekken. Hou bij hoeveel er wordt gerecycled, of organiseer wedstrijden welke afdeling het meeste recyclebaar materiaal verzameld heeft in een bepaalde periode. Dit soort wedstrijden zijn leuk, gratis en zorgen voor extra aandacht van klanten.

Bijna elk bedrijf kan verbeterde recycling maatregelen treffen. Zorg ervoor dat dit zichtbaar wordt door een pagina op de bedrijfswebsite aan recycling en groene inspanningen te wijden. Benadruk op de social media  wat er op jouw kantoor aan groene projecten wordt gedaan, en als er een mogelijkheid is om te laten zien hoe jouw bedrijf de carbon footprint verkleint, profiteer daar dan van.