Gelria Pakking, of hoe een open werkcultuur tot voordeel van de klanten leidt


Gelria staat goed bekend bij industriële klanten voor het produceren van op maat gemaakte pakkingen, rubber afdichtingen, siliconenrubber pakkingen en stansen.
Het bedrijf heeft een relatief klein team van 13 mensen die enorm goed samenwerken. Daarom is de supply chain efficiënt en gestroomlijnd waardoor er bij Gelria goed wordt ingespeeld op de snel veranderende wensen van hun klanten.

Dit alles is in hoge mate toe te schrijven aan de bedrijfscultuur die sterk wordt beïnvloed door de eigenaar Peter Sadelaar. Het is hem gelukt een werkomgeving te creeren waarin medewerkers met elkaar samenwerken, worden uitgedaagd om hard te werken, zich te verbeteren, en  dagelijks verantwoording afleggen aan zichzelf en aan het team.

Men zegt wel eens dat de bedrijfscultuur de sleutel is tot zakelijk succes of falen. Velen geloven dat hogere winst en meer omzet beter kunnen worden gerealiseerd met een positieve bedrijfscultuur. Dus heb ik eens een kijkje genomen in de dagelijkse praktijk van Gelria, en ik zal hier aangegeven wat Gelria zo succesvol maakt:

  • Een sterke arbeidsmoraal. Bij Gelria besteedt een toegewijd team veel aandacht aan alle processen om een klus geklaard te krijgen. Het is alsof het gehele team een gevoel van loyaliteit, verantwoordelijkheid en plicht heeft waardoor ze alles doen wat nodig is om de gevraagde service te realiseren.
  • Doelgericht. Doelstellingen worden geformuleerd en gehaald. Bij Gelria weten ze dat doelstellingen belangrijk zijn, waardoor het behalen hiervan als een uitdaging wordt gezien. De mensen die er werken waarderen het als het gehele proces, van doelstellingen tot resultaat, goed uitgevoerd wordt.
  • Sociaal gevoel. Bij de medewerkers is de interactie tussen collega’s en met klanten een natuurlijk gegeven. Logisch, met collegialiteit en vriendelijkheid houd je immers een gesprek op gang.
  • Vertrouwen. Het team van Gelria neemt de tijd om hun klanten aanvullend te bevragen en om hen te leren kennen bij het plaatsen van een order. Geduld en begrip zijn kernwoorden. Hierdoor ontstaat een wederzijdse vertrouwensband.

Hoe komt deze bedrijfscultuur ten goede aan de klanten?
Klanttevredenheid is een van de essentiële speerpunten van de kwaliteitsbeoordeling van het bedrijf. Gelria staat voor het waarborgen van leverbetrouwbaarheid en kwaliteit. Zodat hun klanten altijd  op het afgesproken moment het gewenste kwaliteitsproduct ontvangen.

Bij Gelria snappen ze dat service, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit door hun klanten hoog gewaardeerd worden.   Hiervoor is de beschreven bedrijfscultuur van uiterst belang. Het vermogen om de juiste mensen aan te nemen en te behouden voor het bedrijf, bepaalt de kansen op succes.

Ik verwacht dat de door Gelria geboden service zal resulteren in een blijvende groei en doorontwikkeling van de nu al uitgebreide mogelijkheden.