topmerken

Erwin Hobbelink Gelria: adviseer je klanten over ‘passende’ pakkingen

Erwin Hobbelink is mede verantwoordelijk voor Gelria’s nieuwe zakelijke ontwikkelingen en vanwege de aanhoudende groei van Gelria besloot ik Erwin wat vragen te stellen, en wat tips te ontfutselen, over een succesvolle klantenbenadering en hoe hij denkt over nieuwe verkoop ontwikkelingen. In de kern van alles wat Gelria  doet zit de overtuiging dat de klant altijd voorop staat.  Het gaat erom de “juiste dingen” te doen en niet voor de “snelle handel” te gaan. Dit betekent dat ze bij Gelria een eersteklas klantenservice leveren door middel van professioneel advies.

Wij streven ernaar onze klanten zo optimaal mogelijk te adviseren en een niveau van vertrouwen op te bouwen dat aantoont dat we niet alleen proberen ze iets te ‘verkopen’, maar dat we juist proberen ze iets mee te geven over ons vakgebied. Een ‘intake’ van een order kan bij ons een behoorlijk lang verhaal worden. Ten eerste moeten we uiteraard de wensen en de eisen van de klant kennen. Daarna willen wij een uitgebreide informatie hebben over zaken als waarvoor de pakkingen gebruikt gaan worden en waarmee ze in aanraking komen, bijvoorbeeld met vloeistoffen of met gassen. Ook willen we weten onder welke druk worden ze toegepast en of ze binnen of buiten toegepast gaan worden.  Wij willen dit alles, en vaak nog veel meer, weten om met een afgewogen advies naar de klant kunnen komen. Dat kost dus veel tijd.

Hierdoor komen de klanten vanuit zichzelf naar ons toe in het vertrouwen dat wij hun wensen in kunnen vullen. Voorlichting zal vertrouwen geven en relaties doen groeien. Ik denk dat een betrouwbare adviseur altijd meer omzet zal binnenhalen dan een spijkerharde verkoper. Ik heb altijd geloofd dat je iets moet geven voordat je iets krijgt.  Als je heel veel waarde hecht aan je huidige klanten, dan zullen ze bij je blijven en zal de mond-op-mond reclame zijn werk doen, zegt Erwin.

Het bereiken en “binnenhalen” van nieuwe prospects is goed, het houden van bestaande is beter. Klanten willen geen tijd of geld verkwanselen aan bedrijven die niet ingaan op hun behoeftes of die geen constante resultaten kunnen leveren.
Het is altijd het doel van Gelria geweest om perfect vakmanschap te combineren met perfecte service. We willen graag wat extra’s doen en betekenen voor onze klanten zodat ze blijven terugkomen, zegt Erwin.

Gelria is altijd gebaseerd geweest op goede lokale zakelijke relaties die geloven in het ouderwetse basisprincipe: speel je kaarten goed en je klanten zullen hun geld bij jou uitgeven. Speel ze fout en je zult je klanten kwijtraken aan de concurrentie.

Als ik zo naar Gelria kijk, dan weten ze daar goed wat ze doen.
Ik heb veel opgestoken van Erwin’s tips, en ik heb hem nog een vraag gesteld over het gebruik van nieuwe Sociale Media om in contact te komen met nieuwe klanten.
Erwin zegt dat hij vindt dat deze nieuwe media echt nuttig kunnen zijn, maar op een indirecte manier. Ze maken het gemakkelijker om te kunnen zien wat ze belangrijk vinden, waarover ze praten, en hoe we ze kunnen helpen. Erwin gelooft echter dat, in deze tijd van sociale media, de mensen vaak behoefte hebben aan persoonlijk contact. Niets kan op tegen dat telefoontje, of dat korte bezoek aan je klanten. Als u  rubber afdichtingen, siliconenrubber pakkingen of stansen nodig heeft. is Gelria een goed adres.