15 Essentiele SEO Uitdrukkingen

Little questionHet probleem van werken met iemand aan iets dat met het internet te maken heeft is hoe lastig de terminologie kan worden. Dus om uw website te optimaliseren, zult u enige essentiele SEO ( zoekmachine optimalisatie/search engine optimization) uitdrukkingen moeten leren gebruiken die u zullen helpen op een goede manier te communiceren met het technische team, en om miscommunicatie te vermijden. Hieronder staat een lijst van 15 uitdrukkingen die u kunt leren om uw SEO communicatie te verbeteren.

1. Anchor tekst – De anchor text is de aan te clicken tekst op de webpagina. Gewoonlijk verschijnt deze als een onderstreepte, blauwe tekst. Zoekmachines zullen uw anchor tekst associeren met de inhoud/content van uw pagina.

2. Bookmark – dit is een opgeslagen link van de website of van uw favoriete pagina in uw web browser. Social bookmarking sites zijn services van het web die ook andere gebruikers websites and bronnen met anderen te laten bookmarken of te delen. Als u een aantal bookmarks hebt die naar uw site linken, dan is dat een indicatie van de kwaliteit van de inhoud van uw site, en dat kan helpen bij het vaststellen van de relevantie van uw informatie door zoekmachines.

3. Conversion Form – Dit is een formulier dat bezoekers invult met hun informatie. Als u deze informatie van uw bezoekers in bezit heeft, wordt het gemakkelijker om met hen in contakt te komen en om te zien hoe u ze helpen kunt.

4. Inbound link – Een link van een website die verwijst naar een andere website. Links van andere sites zullen helpen bij het verbeteren van uw SEO.

5. Internal link – Een link van een pagina in uw website die verwijst naar een andere pagina op dezelfde site.

6. Keyword – Trefwoord. Dit is een woord dat gebruikt wordt bij zoekmachine-opdrachten. Webpagina’s moeten gericht zijn op keywords die veel door mensen gebruikt worden bij hun zoekopdrachten om zodoende hoog in zoekmachines gerangschikt te worden, en om veel bezoekers te trekken.

7. Link Building – Dit is het proces van het organiseren van veel inkomende links naar uw website.Dit helpt u hoog te scoren bij de zoekmachine-ranking. Dit is een van de belangrijkste technieken van SEO.

8. Long Tail Keyword – Dit is een keyword zinsnede, gewoonlijk twee tot vijf woorden, die gebruikt wordt om iets specifieks te vinden. Long tail keywords worden algemeen als meer waardevol beschouwd dan gewone keywords omdat ze minder competitief zijn, meer gerichte zoekers opleveren, en u een betere kans geven hoog in de zoekmachine-ranking te komen.

9. Meta Description – Dit is een beknopte omschrijving van de inhoud van de pagina die meestal onder de paginatitel gevonden wordt op de resultatenpagina van een zoekmachine. Een aantrekkelijke en interessante Meta Description helpt u aan meer bezoekers naar uw site, en kan uw SEO moeite belonen.

10. Nofollow – Nofollow is een link attribuut dat zoekmachines ervan weerhoudt uitgaande links op een pagina te waarderen of te crediteren. Als een zoekmachine een nofollow attribuut ziet, zal hij de link niet opnemen voor SEO credit en PageRank. Ze worden gebruikt als de eigenaar van een site niet gelinkt wil worden.

11. PageRank – Dit is een algoritme, een getal van 0-10, door Google gebruikt om de relevantie en de belangrijkheid van een pagina in te schatten. Hoe meer inbound links naar een pagina, hoe hoger de PR (PageRank).

12. PPC (Pay-per-click) – Dit is een online advertentiemechanisme waarbij de adverteerder een advertentie op een site plaatst en betaalt naar het aantal clicks op de advertentie.

13. RSS (Rich Site Summary or Real Simple Syndication) Feed – RSS Feed maakt het voor uw abbonnees of volgers mogelijk updates van nieuwe content van uw  website te ontvangen.

14. SERP (Search Engine Ranking Page) – Deze pagina laat u de resultaten zien van een zoekopdracht bij een zoekmachine.

15. Traffic – Dit zijn de bezoekers van uw website.

Deze lijst is een samenvatting van de Hubspot post: 40 Essentiele SEO Uitdrukkingen die marketeers moeten kennen.
Hubspot helpt u bij uw SEO inspanning voor uw business website. U kunt vandaag nog beginnen met HubSpot today to drive more qualified leads and more revenue met deze GRATIS 30-dagen Trial.